Millennial
Malaise
Manifest

Redactie
November 2019
Wij zijn Millennials.
De soundtrack of our lives bestond uit inbellende Windows computers en gekopieerde Hitzone CD’s. We speelden met Flippo’s, The Sims en Pokémon kaarten, droomden van Furby’s, Tamagotchi's, Nintendo Game Boys. We keken naar MTV en Disney, typten ons gek op MSN en Hyves (BrE3ZaH TaAl ), en lazen Harry Potter en Carry Slee.

Onze Millennial Malaise gaat niet over waar we voor of tegen zijn.
Het gaat ons over die schurende momenten ertussenin: dansen op Michael Jackson en R Kelly in de club en ze van Spotify verwijderen, afval scheiden en Starbucks To Go op het station halen, vliegschaamte en avocado-toast eten, vintage truien en snel een panty kopen bij Primark, fitnessen en bingewatch-en…

Sit-ins en Burn-outs     Kiloknallers en Vegaburgers     Open source en Overload      Smeltende IJskap en Boze Boer     Consumeren en Declutteren      Single-use en circulair      FOMO en YOMO      
Fillers en Filters      Selfies en Selflove     Trouwen en Tinderen     #METOO en #JeSuisCharlie     
Digital Nomads en Vliegschaamte      Pride en Wokewashing     

We worden volwassen in een wereld vol tegenstellingen. Een wereld waar de constante stroom aan nieuwigheden een sleur is geworden, waar beeld de enige tekst is die we lezen en waar ‘woke’ niet gewoon wakker zijn betekent. Kortom, onze wereld verandert in rap tempo
en dat zorgt voor vragen, fronsen en frictie, of beter gezegd: malaise. We worden vaak neergezet als luie snowflakes of verdoofde navelstaarders die puur hunkeren naar likes en aandacht. De aanstellers, de eeuwige starters of bankhangers met torenhoge studieschulden. Als we maar harder zouden leren, trainen, werken en presteren, dan komt de zekerheid in de vorm van vaste contracten en eigen huizen vanzelf. Nice girls don’t get the corner office, neem een assertiviteitstrainer, toughen up! OK Boomer.
We zijn klaar met die single story over Millennials. Wij zijn 90s Kids en prikken door die holle beloften van de prestatiemaatschappij heen, want het is fake news en:


Op dit platform onderzoeken we manieren waarop Millennials zinvoller, eerlijker en duurzamer leven in deze tijd van malaise. Oprecht, en met een flinke korrel roze Himalaya zout schrijven we over de interne struggles van Millennials, zoals wij en onze gastschrijvers die ervaren.  Het platform koestert fictie en non-frictie verhalen over inclusiviteit en identiteit, jonge makers, boeken, kunst en cultuur.

We willen een platform zijn voor zowel Queen Bee’s als late bloomers, doeners als dromers, woke-ers en broke-ers; zo divers als deze generatie. Door het gezamenlijk ongemak te omarmen willen we een blik op de maatschappij tonen die verbindt, verbetert en verzoent.

En natuurlijk zijn wij ook een work in progress, net als iedere Millennial...